Romy: Fysiotherapeut

Samen met mijn man, drie kinderen, hond en kat woon ik in Berkhout. In Berkhout ben ik zelf ook geboren en getogen. Ik ervaar Berkhout als een heerlijke plek om op te groeien. Zelf was ik vroeger veel rond het water te vinden. Schaatsen, vissen, varen en zelfs zwemmen in de sloten. Heerlijk dat mijn kinderen hier nu ook kind mogen zijn.

Ik wordt gelukkig van lekker eten, zowel bij een restaurant als thuis fijn koken. Ook een gezellig hapje en drankje op een terrasje vind ik een leuke bezigheid. Net als gezellig met familie en vrienden opstap. Gezelschapsspelletjes met het gezin kan ik ook van genieten. Winnen staat bij mij dan wel voorop!

Wie lekker wilt eten moet ook in beweging blijven vind ik. Ik doe aan 7×7 veldvoetbal bij V.V. Berkhout. Een gezellige en leuke teamsport. Daarnaast wandel ik veel met mijn hond in Berkhout of ik ga richting Schoorl.

Al in mijn jongere jaren kwam ik in aanraking met fysiotherapie. Ik raakte tijdens het voetballen geblesseerd aan mijn voet. Er werden röntgenfoto’s gemaakt, maar daar leek alles prima op te zijn. Het advies van mijn arts was dan ook rust houden. Enkele weken later had ik echter nog steeds last van mijn voet, waarop mijn moeder een afspraak maakte bij de lokale fysiotherapeut Rein Visser. Rein was de eerste die mijn voet echt in zijn handen nam en ging behandelen. Het probleem bleek mijn middenvoetsbeentje te zijn. Rein heeft deze gemobiliseerd en toen was ik opeens pijnvrij en kon ik weer gaan voetballen. Na mijn behandeling bij de fysiotherapeut dacht ik gelijk, dat wil ik ook!

In 2011 heb ik de opleiding tot fysiotherapeut afgerond. Ik ben zwanger-fit docent en ook heb ik cursus gedaan voor bekkenbodem gerelateerde klachten (spieren van de bekken). Beide heel interessante cursus, maar ik wilde graag nog een andere kant van fysiotherapie ontdekken. Uiteindelijk is mijn keuze gevallen op oncologie. Met meerdere intensieve cursussen, mag ik nu patiënten begeleiden die deze nare ziekte hebben (gehad). Zowel de kanker zelf als de medische behandeling geven zwakte en lichamelijke problemen aan het lichaam. Maar ook mentaal is het een flink proces. Ik vind het fijn om iemand in deze moeilijke fase van het leven, te kunnen begeleiden en wat grip terug te geven over het eigen lichaam.

Hieronder treft u een lijst met cursussen in de richting van oncologie. Maar er is nog veel meer over te leren. In de toekomst zal deze lijst dus ook nog zeker groter worden.

  • 03-06-2023 Beweegprogramma deel 2; module ‘Oncologie’
  • 11-03-2023 Beweegprogramma deel 1
  • 20-02-2023 Behoud van fysieke fitheid tijdens chemotherapie
  • 28-01-2023 Oncologische cliënten: fysiotherapeutische mogelijkheden
  • 02-12-2022 Next Pro beweegprogramma prostaatkanker

In het beroep fysiotherapie zal voor mij altijd voldoende uitdaging zitten. Elk persoon is anders en gaat ook anders om met zijn of haar klachten. Voor mij is het dan leuk om uit te vinden wat bij die persoon werkt. Mijn behandelingen zijn hierdoor altijd afgestemd op het individu en dus op maat gemaakt. Het aller leukste aan het vak fysiotherapie vind ik de gezelligheid die ik iedere dag weer heb met mijn cliënten. Het contact samen, een gezellig praatje en ondertussen werken we ook nog aan uw klachten!

Klik hier
1
Klik hier voor een afspraak
Welkom op de whatsapp van Fysiotherapie Zwaag. Type voor het maken van een afspraak uw naam in de klacht waarvoor uw een afspraak wil maken. We nemen daarna spoedig contact met u op.

Met vriendelijke groet, Richard en Frank, Fysiotherapie Zwaag.