Richard Wuisman: Eigenaar en Osteopaat

Sinds 2001 droom ik ervan om fysiotherapeut te worden. Het persoonlijke 1 op 1 contract met mensen trok mij erg aan. Mijn interesse lag ook in een stukje bewegen en sporten. Tot mijn spijt viel de ALO af, omdat daar geen 1 op 1 contact met mensen was. Mijn eerste gedachten was Psychologie. De menselijke geest fascineerde mij en dat doet het trouwens nog steeds. Die opleiding ben ik in 2000 begonnen, maar na een jaar ook weer mee gestopt. Het was toch niet helemaal wat ik wilde. Uiteindelijk ben ik dus bij de opleiding fysiotherapie gekomen en dat was het helemaal! De opleiding fysiotherapie heb ik met veel plezier gevolgd en in 2007 ben ik afgestudeerd. Na het afronden van de opleiding ben ik ook gelijk aan de slag gegaan als fysiotherapeut.

Tien jaar lang heb ik met veel plezier in verschillende fysiotherapiepraktijken gewerkt. De volgende stap was een eigen praktijk openen. Dit idee had ik al een tijdje en in 2017 heb ik dit in Zwaag kunnen realiseren. Op de Corantijn in Zwaag gingen op 1 mei 2017 de deuren geopend van mijn eigen fysiotherapiepraktijk. Via een cliënt kreeg ik te horen dat Rein Visser, de eigenaar van Fysiotherapie Berkhout, er graag mee wilde stoppen. Ik had nog helemaal niet nagedacht over het uitbreiden van de praktijk. Na zeer leuk contact met Rein heb ik in oktober 2018 het stokje in Berkhout overgenomen. Slechts anderhalf jaar na het openen van Zwaag was ik opeens eigenaar van 2 praktijken!

Om het beroep fysiotherapeut te mogen uitoefenen, moet je iedere 5 jaar voldoende punten halen uit cursussen en opleidingen. Ik vond echter binnen de fysiotherapie niet de cursussen en opleidingen die mij voldoende diepgang in het menselijk lichaam gaven. Over het menselijk lichaam wilde ik echt alles leren. Binnen de opleiding Osteopathie vond ik wat ik zocht. De opleiding Osteopathie is pittig, helemaal naast het runnen van 2 fysiotherapiepraktijken. Gelukkig heb ik deze opleiding in 2020 geslaagd af mogen ronden.

Sinds 2021 ben ik volledig overgestapt op Osteopathie. Voor fysiotherapeutische behandelingen kunt u terecht bij één van mijn collega’s. Wilt u graag meer lezen over Osteopathie en wat ik als osteopaat voor u kan betekenen? Kijk dan op mijn website Osteopathie West-Friesland: https://osteopathiewestfriesland.nl

U kunt mij zowel op de praktijk in Zwaag als Berkhout vinden. Op maandag, woensdagavond, donderdag en vrijdag werk ik in Zwaag. Alleen op dinsdag werk ik in Berkhout.

Ik ben geboren en getogen in Hoorn. Na jaren in de Kersenboogerd gewoond te hebben, ben ik uiteindelijk met mijn partner in Zwaag beland. Hier woon ik nog steeds en ondertussen hebben we een prachtige zoon.  We wonen lekker dichtbij werk, dus kan ik op de fiets naar de praktijken. Hoewel ik soms ook wel de auto pak. Het aansturen van 2 praktijken kan ontzettend druk zijn. Toch maak ik ook tijd vrij voor mijn gezin en hobby’s. Op woensdag ga ik leuke dingen doen met mijn zoon. Naar Ballorig of bij mooi weer naar de Speelhoorn of een andere leuke speeltuin. Op zaterdag gaan we samen naar zwemles. Helaas mag ik niet meer mee het water in, zoals bij peuterzwemmen. Dat mis ik wel een beetje. Met mijn vriendin en als gezin gaan we graag op stap, weekendjes weg, lekker uit eten (een liefhebberij van ons allemaal) en fijn op vakantie. Wanneer onze zoon op zaterdagavond ligt te slapen, komen bij ons de bordspellen op tafel. Is er nog tijd over, dan pak ik  mijn computer voor wat zelfstudie, kijk ik graag naar webinairs of luister naar podcasts over allerlei verschillende gezondheid gerelateerde onderwerpen. Een goed boek lees ik ook graag.

Gezondheid en gezond zijn is voor mij heel belangrijk. Ik ben fervent hardloper en train minimaal 5 keer in de week. In de weekenden loop ik graag een wedstrijd. De uitdaging is voor mij om iedere keer weer een beetje beter te lopen dan de keer ervoor. Doordat ik veel van mijn lichaam vraag, hoort gezond eten er voor mij echt bij. Vanuit verschillende opleidingen, cursussen en ook zelfstudies heb ik veel kennis opgedaan van gezond eten en gezonde voeding. Hier pas ik mijn eetpatroon op aan. Ik let dan ook zeker op wat ik eet, echter van een stukje chocolade, een lekker toetje of een borrelnootje kan ik ook blij worden. Dat moet op zijn tijd ook kunnen.

Klik hier
1
Klik hier voor een afspraak
Welkom op de whatsapp van Fysiotherapie Zwaag. Type voor het maken van een afspraak uw naam in de klacht waarvoor uw een afspraak wil maken. We nemen daarna spoedig contact met u op.

Met vriendelijke groet, Richard en Frank, Fysiotherapie Zwaag.