Osteopathie

Richard Wuisman, eigenaar van Fysiotherapie Zwaag en Berkhout, is sinds 2020 afgestudeerd als osteopaat. Osteopathie is een prachtig beroep. Wij leggen graag uit van Richard precies doet.

Bij osteopathie wordt het lichaam als één geheel gezien. Alles in het lichaam beweegt immers en staat met elkaar in verbinding. Wanneer uw spieren en gewrichten bewegen, bewegen ook uw bloedvaten, zenuwbanen en organen mee. Wanneer een deel van uw lichaam niet optimaal beweegt, kan dit gevolgen hebben voor andere delen van uw lichaam. Dat wil zeggen; wanneer u last heeft van bijvoorbeeld uw heup, hoeft dit niet te betekenen dat het probleem ook echt uit uw heup komt. Mogelijk komt de oorzaak van uw klacht wel vanuit de knie, of misschien zelfs de schouder. Bij osteopathie wordt niet alleen naar uw klacht gekeken. De osteopaat gaat via een uitgebreid onderzoek op zoek naar de oorzaak van uw klacht(en). Richard gaat dus uw hele lichaam bekijken en voelen hoe alles ten opzichten van elkaar beweegt. Als hij de oorzaak heeft gevonden, gaat hij daar behandelen. Uiteraard maakt hij ook een persoonlijk behandelplan voor u op.

Osteopathie is een op zichzelf staand beroep. Voor deze stroming binnen onze praktijk hebben we daarom een eigen website gemaakt. Voor meer informatie over osteopathie kunt u hier klikken.

Klik hier
1
Klik hier voor een afspraak
Welkom op de whatsapp van Fysiotherapie Zwaag. Type voor het maken van een afspraak uw naam in de klacht waarvoor uw een afspraak wil maken. We nemen daarna spoedig contact met u op.

Met vriendelijke groet, Richard en Frank, Fysiotherapie Zwaag.