Rugklachten

Waarschijnlijk kent u het wel, bij een verkeerde beweging schiet het plotseling in de rug. Of flinke pijn wanneer u net even te zwaar tilde. Ook kan een verkeerde houding of manier waarop u uw rug beweegt pijnklachten aan uw rug geven. Rugpijn is de meest voorkomende klacht die wij in onze praktijk zien. Veelal begint het met een wat zeurende stijve rug, welk jammer genoeg steeds erger wordt. De rugpijn kan u gaan belemmeren in uw dagelijks leven.

Rugpijn is een vervelende klacht waar onze fysiotherapeuten u graag weer vanaf helpen. Tijdens de eerste afspraak zal uw fysiotherapeut proberen te achterhalen waardoor uw rugklachten zijn ontstaan. Is de pijn er plotseling ingeschoten of ervaart u al een langere tijd enige klachten? Wordt u beperkt bij uw dagelijkse activiteiten of geven alleen bepaalde bewegingen u klachten? Zit de pijn alleen in uw rug of is er misschien uitstraling?

Wanneer uw fysiotherapeut uw klachten door vragen en een onderzoek goed in kaart heeft gebracht, zal een behandelplan opstelt worden en kan het daadwerkelijk behandelen beginnen. Geen enkele persoon en rug is hetzelfde. Onze behandelplannen zijn dan ook altijd op maat gemaakt.  Met behandelingen in de praktijk en oefeningen die u thuis kunt doen, zult u snel merken dat uw rugklachten minder worden. Oefeningen zorgen voor sterke rompspieren. Als uw romp op goede kracht en conditie is, is de kans kleiner op terugkerende rugklachten.

Bij rugpijn is het belangrijk dat u zo normaal mogelijk in beweging blijft. Uiteraard niet forceren, maar wel lekker bewegen. Wanneer u dat niet doet, kan de pijn toenemen of u kunt langer rugpijn blijven houden. U mag dus lekker wandelen of fietsen. Zwaar tillen, zwaar werken of langdurig in één houding staan of zitten kunt u beter niet doen bij rugklachten. En maak uiteraard een afspraak bij ons, zodat wij u nog sneller van de pijn af kunnen helpen!

Klik hier
1
Klik hier voor een afspraak
Welkom op de whatsapp van Fysiotherapie Zwaag. Type voor het maken van een afspraak uw naam in de klacht waarvoor uw een afspraak wil maken. We nemen daarna spoedig contact met u op.

Met vriendelijke groet, Richard en Frank, Fysiotherapie Zwaag.