Medical Tape

Wat is Medical tape?
U kent het vast, de kleurentape. Vele sporters maken er tegenwoordig gebruik en misbruik van. Er kan op heel veel manieren geplakt worden, maar niet elke manier werkt goed. Daarom werken wij volgens de Easytaping methode. Een manier die wat ingewikkelder is, dan een standaard tape aanleggen op een spier, pees of gewricht.

Medical taping bij Fysiotherapie Zwaag
Voordat de tape aangebracht wordt, onderzoeken we eerst op welke manier de spieren en gewrichten het prettigst bewegen. Door dit elke keer te testen, weten we op welke manier de tape aangebracht moet worden voor het beste resultaat. Zo ontstaat elke keer een unieke manier van aanbrengen, maar wel op een manier die uw spieren en gewrichten ondersteunt.

De tape kan op deze wijze de spieren en gewrichten sturen zoals uw lichaam dat wil. Door deze ondersteuning kunt u blijven bewegen en kan de kwaal waarvoor u gekomen bent makkelijker herstellen, omdat er geen overbelasting meer plaats kan vinden op de geïrriteerde plek.

Bij welke klachten helpt Medical taping?
Medical taping kan bij zeer veel klachten toegepast worden. Eigenlijk bij elke klacht waarbij sprake is van pijn of een beperking in bewegen. Alleen taping is vaak niet genoeg om klachten volledig op te lossen en daarom zal medical taping bij Fysiotherapie Zwaag slechts een onderdeel zijn van de gehele fysiotherapeutische behandeling.

Klik hier
1
Klik hier voor een afspraak
Welkom op de whatsapp van Fysiotherapie Zwaag. Type voor het maken van een afspraak uw naam in de klacht waarvoor uw een afspraak wil maken. We nemen daarna spoedig contact met u op.

Met vriendelijke groet, Richard en Frank, Fysiotherapie Zwaag.