Medical Tape

Medical taping is het vrolijke gekleurde, elastische tape wat de meeste mensen wel kennen. Het ziet er niet alleen vrolijk uit, het tape heeft uiteraard ook een functie. Bij Medical taping wordt het tape zo aangebracht dat het de spieren kan ondersturen, maar de beweging niet beperkt. Door het op de juiste manier aanbrengen van de tape kan het de spieren op spanning brengen of juist rust geven. Onze fysiotherapeuten kijken welke klachten u heeft en passen hier hun methode op aan.

Dit type taping is ideaal voor klachten van de schouders, nek of rug. Ook knieën en enkels worden vaak ingetapet met dit kleurige tape. Bij sportblessures kan het een goede aanvulling zijn op de reguliere behandeling. Door een bepaald probleemgebied vast te zetten met de tape kan vochtophoping of ontstekingen verminderd worden. De tape geeft ook veel steun, bijvoorbeeld bij een enkel zodat deze niet meer dubbel kan klappen. Het kan een verkeerde houding corrigeren of helpen bij uitstralende pijnen, zoals hoofdpijn. Medical taping kan bij zeer veel verschillende klachten uitstekend helpen.

Door het tape op de juiste manier te gebruiken, zorgt deze voor ondersteuning van de spieren, het weefsel of de gewrichten. De opperhuid wordt door de tape een stukje opgetild van de pijnlijke onderlaag. Door de ruimte die ontstaat, wordt de druk en de spierspanning verminderd. De pijn zal snel minder worden. Door de afname van pijn, zal het lichaamseigen herstelproces snel in actie komen. Bewegen wordt weer makkelijker.

Rens en Frank hebben beide een speciale cursus voor Medical taping gedaan. Zij weten dus precies hoe ze de Cure tape aan  moeten brengen op een pijnlijke plek. Uiteraard wordt er eerst een uitgebreide intake gedaan, voordat ze gaan plakken. Ze brengen in kaart waar de pijn vandaan komt en bepalen of Medical taping voor verlichting kan zorgen. Hierna wordt het probleemgebied onderzocht. Door de pijnlijk spieren in verschillende posities te duwen, kijken ze wat pijnlijk is en wat voor verlichting zorgt. Hierdoor weten ze precies hoe ze de tape moeten aanbrengen op de huis.

De Cure tape die wij gebruiken heeft een antiallergische lijmlaag. De tape is voor iedereen geschikt. Daarnaast is de tape ademend en mag deze nat worden. Douchen is dus geen enkel probleem met de Cure tape. Na een paar dagen kunnen de randen los gaan laten, dit is geen enkel probleem. De tape doet nog steeds zijn werk, ook met losse randen. Nadat de tape is aangebracht, zal Rens of Frank aangeven hoe lang deze moet blijven zitten. Mag de tape eraf? Maakt u deze eerst nat. Dan kunt u de tape er makkelijker afhalen.

Om de tape goed te laten hechten op uw huid, is het belangrijk dat u van te voren geen vette producten, zoals bodylotion of crèmes, op de huid smeert. Zorgt u er dus voor dat uw huid schoon en droog is, voordat u naar de praktijk komt. Ook is het handig om u van te voren te scheren. Op een gladde huid hecht de tape beter en deze is daarna ook makkelijker te verwijderen.

Klik hier
1
Klik hier voor een afspraak
Welkom op de whatsapp van Fysiotherapie Zwaag. Type voor het maken van een afspraak uw naam in de klacht waarvoor uw een afspraak wil maken. We nemen daarna spoedig contact met u op.

Met vriendelijke groet, Richard en Frank, Fysiotherapie Zwaag.