Parkinson boksen (Berkhout)

Onze collega Frank Fennis is in 2022 in contact gekomen met Parkinson boksen. Het leek Frank een mooie vorm van fysiotherapie voor Parkinson patiënten. Daarom heeft hij in 2022 gelijk een cursus gedaan en is hij eind 2022 met zijn eigen groepjes boksers begonnen. Onze cliënten zijn allemaal zeer enthousiast over deze bijzonder leuke manier van bewegen.

De ziekte Parkinson zorgt ervoor dat het bewegen minder makkelijk wordt. Het is dan juist belangrijk om in beweging te blijven. De focus bij het Parkinson boksen ligt niet alleen op het conditie opbouwen en bewegen, maar het zet ook uw hersenen flink aan het werk. Dit is naast het in beweging blijven ook enorm belangrijk. Frank zal verschillende oefeningen geven tijdens het boksen. Tijdens deze oefeningen moet u verschillende taken tegelijk uitvoeren.  Hierdoor worden uw hersenen aan het werk gezet. Het hormoon endorfine die daarbij vrij komt, is hard nodig. Parkinson zorgt namelijk voor een gebrek aan dopemine.

Parkinson boksen is een non-contact sport. Het stoten mag alleen op de bokszak, op pads of de handschoenen. Bij het Parkinson boksen bouwt u zowel conditie als spierkracht op. Het doel is dat u meer energie krijgt en uzelf sterker gaat voelen. Bij het Parkinson boksen bent u samen met een gezellig groepje ‘lotgenoten’ lekker aan het sporten. Niet als patiënten, maar als sporters die met plezier aan hun eigen gezondheid werken.

Iedereen met Parkinson kan deelnemen aan het boksen. Het maakt niet uit welke stadium van Parkinson u heeft of wat u conditie niveau is. Iedereen kan gezellig meedoen! Let op, Parkinson boksen wordt alleen in de sportzaal van De Ridder in Berkhout gegeven.

Op dit moment vindt het Parkinson boksen plaats op vrijdag 10:15 uur tot ongeveer 12:00 uur in de gymzaal van De Ridder in Berkhout. Na afloop kunt u gezellig een kopje thee of koffie drinken en napraten.

Er staat een leuk stukje over het Parkinson boksen van Frank in De Kogge. U kunt hier het artikel teruglezen. https://issuu.com/de-uitkomst/docs/de_kogge_week_2_2023

Wilt u zich aanmelden voor het Parkinson boksen of heeft u vragen? U kunt ons bellen op telefoonnummer 06-15853353

Klik hier
1
Klik hier voor een afspraak
Welkom op de whatsapp van Fysiotherapie Zwaag. Type voor het maken van een afspraak uw naam in de klacht waarvoor uw een afspraak wil maken. We nemen daarna spoedig contact met u op.

Met vriendelijke groet, Richard en Frank, Fysiotherapie Zwaag.