Overige

SPORTOBER

6 oktober 2022:

Komende maandag gaat Sportober van start bij Fysiotherapie Zwaag & Berkhout. Onze praktijk in Zwaag zal aftrappen op maandag 14 oktober. Hieronder alle informatie over Sportober op een rij.
Programma van deze dagen:
09:00: Intro begeleid sporten. Wat houdt het in?
09:30: 3 oefeningen voor het verbeteren van de conditie
10:00: Intro begeleid sporten. Wat houdt het in?
10:30: 3 oefeningen voor de nek en schouders
11:00: 3 oefeningen voor de benen
11:30: 3 oefeningen voor de rug
12:00 tot 15:00: Pauze
15:00: Intro begeleid sporten. Wat houdt het in?
15:30: 3 oefeningen voor de nek en schouders
16:00: Intro begeleid sporten. Wat houdt het in?
16:30: 3 oefeningen voor de rug
Voor Zwaag, adres Corantijn 25G: maandag 10, donderdag 13 en vrijdag 14 oktober
Voor Berkhout, adres Kerkebuurt 170A: maandag 24, donderdag 27 en vrijdag 28 oktober
En vergeet onze leuke actie en winactie niet!
Meld je op één van deze dagen aan voor begeleid sporten bij Fysiotherapie Zwaag & Berkhout en betaal niet 6 maar 5 maanden.
EN vul het speciale formulier in en mogelijk ben jij de gelukkig winnaar van een half jaar lang gratis sporten.
Tot maandag!

Nieuwe Corona Update:

Update 13 mei 2022:

Het is alweer een tijdje terug dat we met een update kwamen wat betreft corona. Hoewel het al een tijdje de goede kant op gaat, is corona nog steeds niet uit het straatbeeld verdwenen. Wij als fysiotherapeuten en osteopaat zien veel mensen op een dag en sommige van onze patiënten hebben niet de beste gezondheid. Daarom zijn wij  nog steeds voorzichtig wanneer het om corona gaat. U hoeft geen mondkapje meer te dragen in de wachtruimte of tijdens de behandeling. Ook wij dragen deze niet. Heeft u dit liever nog wel? Geeft u dit dan bij uw therapeut aan. Hij/zij doet dit graag voor u. Bij verkoudheids- en griepklachten vragen we u ook om de afspraak een keertje over te slaan. Belt u ons, dan verplaatsen wij de afspraak voor u. Dit om ervoor te zorgen dat iedereen gezond blijft!

Update 14 december

Beste Allemaal

Inmiddels is duidelijk geworden dat de maatregelen strenger worden in ons land. De fysiotherapie is uitgezonderd van de maatregelen, wij blijven gewoon aan het werk.
Wel vragen we een ieder in de wachtkamer een mondkapje te dragen en tijdens de behandeling is dit in overleg met elkaar.

Verse corona update 5 oktober 2020

Beste allemaal,

Het zijn nog steeds gekke tijden. Van dag tot dag zouden maatregelen zomaar kunnen veranderen. Bij ons in de praktijk is er nog geen mondkapjesplicht. Vind u het prettig om toch een mondkapje te dragen, dan is dit prima. Vind u het prettig als wij een mondkapje dragen, dan kan dat uiteraard ook. Laat ons weten waar u zich gemakkelijk en veilig bij voelt en dan regelen we dat. Wij blijven verder, zoals de afgelopen maanden, lekker de hele dag boenen/schoonmaken in de praktijk.

Mocht u klachten ervaren die typerend kunnen zijn voor corona en u heeft een afspraak staan? Laat dit dan van tevoren even (bij voorkeur telefonisch) weten.

Gezonde groet, Richard en Frank.

Corona update 28 april:

Beste allemaal,

we krijgen steeds meer vragen wanneer we weer kunnen beginnen met fysiotherapiebehandelingen in de praktijk. Voor een ieder met klachten zouden we liever gister dan vandaag daarmee beginnen. Uiteraard met de nodige voorzorgsmaatregelen. Helaas heeft het RIVM zojuist besloten dat het nog niet toegestaan is om dit weer te gaan doen. Alleen met een dringende medische indicatie, is er een hands on behandeling mogelijk. Tot die tijd beperken we ons tot video afspraken. Niet optimaal, maar toch hebben we een aantal mensen daarmee de afgelopen weken goed op weg kunnen helpen.
De cijfers wat betreft corona gaan de betere kant op, dus laten we met z’n allen hopen dat het niet lang meer duurt. Iedereen het beste en hopelijk tot snel!

Richard en Frank.

Nieuwe corona update 2 april:

Beste Allemaal,

Het verlengen van de huidige maatregelen door het kabinet zorgen ervoor dat de praktijk voorlopig nog gesloten is tot dinsdag 28 april. Als het goed is, wordt een week eerder duidelijk of dit verlengd gaat worden of niet. Laten we met z’n allen hopen dat we tegen die tijd het ergste achter de rug hebben en het gewone leven weer een beetje kunnen gaan opstarten.

Voor degenen met veel of nieuwe klachten, er is op dit moment wel de mogelijkheid voor een online afspraak, om iedereen toch nog te kunnen helpen.

Wij wensen iedereen nog een gezond weekend toe.

Richard en Frank.

Update 25 maart

Beste allemaal,

Om de verder verspreiding van het virus tegen te gaan en de gezondheid van een ieder zoveel mogelijk te waarborgen zijn er gisteren nieuwe maatregelen bekend gemaakt.

Hierbij is de beroepsgroep fysiotherapie gevraagd alle behandelingen tijdelijk stop te zetten. Vanaf vandaag (24 maart) zijn wij dus ook gesloten. Dit geldt voor nu in elk geval tot maandag 6 april. Enkel bij urgente klachten op dringend advies van de huisarts (met verwijzing) is het maken van een afspraak mogelijk.

Het is heel jammer dat wij (bijna) niemand verder kunnen helpen, maar in deze situatie is er even geen andere oplossing. Hopelijk dragen wij als fysiotherapeuten op deze manier een steentje bij aan het tegengaan van de verspreiding van het virus.

Voor een ieder die een afspraak bij Frank of bij mij (Richard) heeft staan, wij nemen hierover contact op (of hebben dit al gedaan). Zodra wij de behandelingen kunnen gaan starten, nemen wij met een ieder contact op om weer een afspraak in te plannen. In de tussentijd zijn wij telefonisch ma-vrij bereikbaar (0229-553333/0229703135) tussen 11-16 uur voor vragen/advies/uitleg. Eventueel een consult via videochat is ook mogelijk.

Wij wensen iedereen heel veel gezondheid de komende tijd toe en hopelijk tot snel!

Frank en Richard.

Corona Update 18 maart 2020:

Heel Nederland is in de ban van het Corona virus. Er wordt alles aan gedaan om de verspreiding van het virus zo veel mogelijk tegen te gaan. Het is heel belangrijk dat dit virus zo snel mogelijk gestopt wordt, en wij als fysiotherapeut, maar ook ik als vader van een zoontje van bijna 5 maanden, wil er alles aan doen om dit te bewerkstelligen. Echter vind ik ook dat wanneer iemand lichamelijke klachten heeft, deze zo snel mogelijk verholpen moet worden. Daarom blijven de praktijken in Zwaag en Berkhout open.

Wat ik van u vraag:

– Wilt u ook voor en na uw behandeling uw handen wassen. Dit kan op het toilet van de praktijk.
– Neemt u een schone handdoek mee
– Voelt u zich niet lekker (verkoudheid, grieperig), blijft u dan alstublieft thuis. Bij twijfel kunt u altijd even bellen

En verder:

– We schudden even geen handen
– De behandelkamer wordt na elke behandeling extra gereinigd
– Het fitnessen in Berkhout zal in elk geval tot 6 april niet doorgaan

7 januari 2019

Wat kan er veel gebeuren in 2 maanden tijd. Het is hartstikke druk geweest in de Zwaag en Berkhout. Heel erg leuk, maar daardoor duurt het even wat langer om de site up to date te houden.

De feestdagen zijn nu ook weer achter de rug, dus het is ook wel weer prettig dat er de komende tijd alleen maar ‘normale’ weken zullen zijn. In Zwaag zal verder niet veel veranderen, in Berkhout daarentegen zullen komende maand de eerste verbouwingen plaats gaan vinden. Meer updates daarover zullen volgen op de website van Berkhout die binnenkort klaar is.

3 november 2018

Inmiddels is de tweede locatie alweer 3 weken geopend. U kunt in Berkhout 5 dagen per week terecht voor fysiotherapie. Richard Wuisman en medewerker Frank Fennis zullen uw therapeut daar zijn.

Er zullen de komende tijd wel wat verbouwingen in het pand plaatsvinden, zodat de ruimte een modernere ‘look’ krijgt. Het kan misschien zijn, dat op enkele tijdstippen of dagen de praktijk dan even dicht is, maar dit zal ruim van tevoren worden gecommuniceerd worden.

3 oktober 2018

Nog 2 weken…..

en dan gaat er nogal wat veranderen. Fysiotherapie Zwaag gaat uitbreiden, met een tweede locatie. Niet in Zwaag maar in Berkhout. De dorpspraktijk die jarenlang van Rein Visser (gaat met pensioen) was is vanaf 15 oktober onderdeel van Fysiotherapie Zwaag. Dit betekent dat ik zelf voortaan op ma-wo-vrij in Zwaag ben en op di-do in Berkhout.

Dit betekent ook dat ik het niet meer alleen red. Per 15 oktober komt een nieuwe collega fysiotherapie de praktijk(en) versterken. Binnenkort zal hij zich ook via de website en facebook voorstellen.

15 september 2018

De zomer is weer bijna achter de rug, de scholen zijn weer begonnen. En dat geldt ook voor mij, mijn studie begint weer op donderdag 27 september. Dit betekent dat de praktijk donderdag 27 en vrijdag 28 september gesloten zal zijn. Uiteraard zal er bij spoed in de avond nog de mogelijkheid zijn voor het maken van een afspraak.

25 augustus 2018

Nadat iedereen zo’n beetje op vakantie is geweest, vond ik het ook wel tijd om er even tussenuit te gaan. Na ruim een jaar achter elkaar geopend te zijn, zal ik vanaf maandag 3 september een weekje gesloten zijn. Maandag 10 september is de praktijk weer gewoon geopend.

19 juli 2018

Wat is het tot nu toe een prachtige zomer. Ook is het bijna vakantietijd voor een hoop mensen. Ondanks dat zal de praktijk de komende weken gewoon open zijn. Alleen maandag 13 augustus zal de praktijk 1 dag dicht zijn. Voor een ieder die op vakantie gaat, veel plezier!

1 mei 2018

Vandaag is de praktijk jarig! De deuren zijn 1 jaar geopend. Het is een geweldig jaar geweest voor mij en ik hoop dat dit de komende jaren alleen maar zo blijft. Binnenkort gaan er ook nog wat leuke nieuwe dingen gebeuren. Dit zal allemaal via deze site en de facebook-pagina bekend gemaakt gaan worden.

22 april 2018

April en mei zijn mooie lentemaanden, met ook een hoop extra vrije dagen. Dus ook komende week zijn de openingstijden van de praktijk wat aangepast. Vrijdag is het Koningsdag en zal de praktijk uiteraard gesloten zijn. Ter compensatie zal zaterdag, in ieder geval in de ochtend, de praktijk geopend zijn.

10 april 2018

De openingstijden volgende week zijn een beetje anders dan anders, dit door 4 studiedagen. Maandag de 16e is de praktijk alleen in de ochtend open tot 9:30. Dinsdag en woensdag zal de praktijk de hele dag geopend zijn, maar donderdag, vrijdag en zaterdag (19,20,21 april) is de praktijk gesloten. Wanneer nodig zal die dagen de praktijk eventueel in de avonduren wel open zijn.

22 maart 2018

Er komen weer een paar feestdagen aan. Volgende week vrijdag is het goede vrijdag, deze dag zal de praktijk gewoon geopend zijn. De maandag erop (2 april) is het 2e paasdag. Het zal geen verrassing zijn, die dag is de praktijk gesloten. Dinsdag tot en met vrijdag zal de praktijk de gewone uren open zijn.

20 februari 2018

Donderdag 1 en vrijdag 2 maart zal de de gehele dag gesloten zijn vanwege 2 dagen cursus. Ter compensatie ben ik zaterdag 3 maart geopend voor een ieder die behoefte heeft aan therapie.

5 februari 2018

Volgende week zal de praktijk donderdag, vrijdag en zaterdag overdag gesloten zijn. Ik mag weer een paar dagen studeren in Zeist. In de avonduren zal het evengoed mogelijk zijn om (bij spoed) een afspraak te maken.

26 januari 2018

Even de ramen laten aanpassen:

8 januari 2018

Komende week ben ik weer een paar dagen aan het studeren voor mijn opleiding Osteopathie. Dit betekent dat de praktijk donderdag, vrijdag en zaterdag (11-12-13 januari) overdag gesloten zal zijn. Afspraken zijn bij spoed mogelijk in de avonduren.

18 december 2018

Het zal geen verrassing zijn. Zowel 1e en als 2e kerstdag zal de praktijk gesloten zijn. Ook nieuwjaarsdag zal de praktijk niet open gaan. Tussen kerst en oud en nieuw is de praktijk geopend van woensdag tot en met vrijdag. Mocht het druk zijn, dan zal de praktijk ook mogelijk zaterdag 30 december deels geopend zijn. Zo kan iedereen weer zo fit mogelijk het nieuwe jaar beginnen.

24 november 2018

Morgenmiddag zal ik te horen zijn op de radio tussen 17:50 en 18:00. Ik word geïnterviewd in het onderdeel ‘starter van de week’ in het programma Westfriesland in Bedrijf op Radio Weeff (voorheen radio Hoorn). Wilt u het interview horen? Het programma is te horen in groot Westfriesland via 105.8 FM (Hoorn) en 107.1 FM (Enkhuizen) en live via internet www.weeff.nl

21 november 2018

Volgende week donderdag en vrijdag (en zaterdag) (30 november, 1 en 2 december) zal de praktijk overdag gesloten zijn. Dit wederom in verband met studie. Afspraken in de avond op diezelfde dagen is wel gewoon mogelijk.

10 november 2017

Afgelopen week is de 100e cliënt bij Fysiotherapie Zwaag geweest. Reden om iets bijzonders te doen! https://www.facebook.com/pg/fysiotherapiezwaag/posts/?ref=page_internal

9 november 2017

Maandag 13 november zal de praktijk bijna de hele dag gesloten zijn. Telefonisch zal de praktijk gewoon bereikbaar zijn op 0229-703135 en 0615853353.

24 oktober 2017

Deze week zal de praktijk gesloten zijn op donderdag en vrijdag. Alleen vrijdag in de avond zal de praktijk open zijn. Nee, geen herfstvakantie, maar weer 3 studiedagen (ook de zaterdag) voor de opleiding osteopathie die ik volg.

12 oktober 2017

Morgen (13 oktober) zal de praktijk alleen aan het einde van de dag geopend zijn. Het heeft uiteraard niks te maken met vrijdag de 13e, maar ik mag nog een dag stage lopen bij een osteopaat.

25 september 2017

Komende donderdag en vrijdag (28 en 29 september) zal de praktijk gesloten zijn vanwege 3 studie dagen osteopathie (ook zaterdag).

19 september 2017

Deze vrijdag (22 september) zal de praktijk wederom een groot deel van de dag dicht zijn vanwege een studiedag. Aan het einde van de middag zal de praktijk nog even open zijn en op verzoek zijn afspraken ook komende zaterdagochtend mogelijk.

5 september 2017

Komende vrijdag 8 september zal de praktijk het grootste deel van de dag gesloten zijn vanwege een studiedag. Daarna zal ik met hopelijk nog meer kennis verder gaan op de gebruikelijke openingstijden.

23 augustus 2017

Het voetbalseizoen is bijna begonnen. Fysiotherapie Zwaag zal dit seizoen de spelers verzorgen van SV de Westfriezen met hopelijk goede resultaten door een fitte selectie. Voor mij ook een leuke manier om reclame te maken:

2 augustus 2017

Volgende week maandag, 7 augustus, zal de praktijk 1 dag gesloten zijn. De rest van de week is de praktijk gewoon geopend.

24 juli 2017

Per 17 juli is bij Fysiotherapie Zwaag ook een podoloog, Frank Baltes, aangesloten. Hij zal voorlopig op maandagochtend en om de week op donderdagavond aanwezig zijn in de praktijk. Voor een afspraak bij de podoloog kunt u bellen naar 06-42239800 of u kunt kijken op http://podozorg-hoorn-zwaag.nl/.

12 juli 2017

Fysiotherapie Zwaag is aangesloten bij Claudicationet voor het behandelen van etalagebenen. Mensen met etalagebenen krijgen vaak een verwijzing voor gesuperviseerde loopscholing bij een fysiotherapeut. Sinds vorige week staat er een loopband bij Fysiotherapie Zwaag en kunnen mensen met etalagebenen hier terecht voor therapie.

21 juni 2017

Inmiddels zijn alle contracten getekend en is Fysiotherapie Zwaag gecontracteerd met alle zorgverzekeraars. Heeft u een aanvullend pakket bij uw zorgverzekeraar (met fysiotherapie)? Dan worden de behandelingen rechtstreeks gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar.

13 juni 2017

Binnenkort mogelijk bij u op de mat?

26 mei 2017

De praktijk is al een paar weken open, maar vanaf volgende week zal de praktijk dagelijks (ma-vrij) open zijn van 8:00 – 18:00 uur. Buiten openingstijden is de praktijk telefonisch bereikbaar op 06-15853353.

Inmiddels is Fysiotherapie Zwaag bij alle grote zorgverzekeraars gecontracteerd. Dit betekent dat als u aanvullend verzekerd bent, de nota rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar wordt gedeclareerd. Alleen met verzekeraar DSW (en de daaronder vallende verzekeraars) is het contract nog niet rond, maar daar wordt aan gewerkt!

1 mei 2017

Vanaf vandaag is Fysiotherapie Zwaag officieel open! Iedereen is welkom om binnen een kijkje te komen nemen.

27 april 2017

De inrichting van de behandelkamer is inmiddels begonnen. Morgen de inrichting van de wachtkamer.

25 april 2017

De wachtkamer is bijna klaar dames en heren. De hele familie wordt ingezet, zodat u straks zo aangenaam mogelijk kunt vertoeven.

24 april 2017

Lekker bezig met klussen om de praktijk klaar te maken voor de opening. Het is nog even flink de mouwen opstropen, want 1 mei is het zover! Hieronder wat sfeerfoto’s van Fysiotherapie Zwaag.

Klik hier
1
Klik hier voor een afspraak
Welkom op de whatsapp van Fysiotherapie Zwaag. Type voor het maken van een afspraak uw naam in de klacht waarvoor uw een afspraak wil maken. We nemen daarna spoedig contact met u op.

Met vriendelijke groet, Richard en Frank, Fysiotherapie Zwaag.