Schouderspecialist

Schouderklachten
Schouder- en nekklachten zijn misschien wel de klachten die de fysiotherapeut het vaakst ziet. De schouder en nek lopen in zekere zin in elkaar over en kunnen daarom niet los gezien worden van elkaar. Als schouderspecialist kijken we eerst naar het schoudergewricht. Komt hier een specifiek probleem uit naar boven, dan gaan we dit probleem uiteraard behandelen. Het gebeurt ook vaak dat bij nek- en schouderklachten er niets naar boven komt bij het bekijken van het schoudergewricht. We kijken dan naar de gehele schoudergordel en de wervelkolom om tot een oplossing te komen van uw nek-en schouderklachten.

Opleiding schouderspecialisatie
In 2010 heb ik (Richard) de NSA (Nek, Schouder, Arm) opleiding gevolgd van J.D. Stenvers. De Stenvers methode is een landelijk bekende methode binnen de fysiotherapie voor het behandelen van schouders. Ik gebruik de methode nog steeds voor het bepalen van de oorzaak van uw klachten en de technieken voor het behandelen van specifieke schouderklachten. U kunt daarbij denken aan een frozen shoulder, slijmbeurs ontsteking (bursitis) of begeleiding na een schouderoperatie.

Fysiotherapie Zwaag en de schouderbehandeling
Er zijn nek-en schouderklachten waarvan je de oorzaak zo gevonden hebt, maar er zijn ook klachten die minder specifiek zijn en vaak lastiger te behandelen zijn. Meestal komt dit omdat de oorzaak van de klacht niet te vinden is in de schouder, maar elders in het lichaam. Vooral beperkingen in de wervelkolom kunnen schouderproblemen veroorzaken, maar ook andere gewrichten kunnen hier een rol in spelen. Door dit goed in kaart te brengen kunnen wij u optimaal van uw klachten af helpen. Als aanvulling hierop gebruiken we regelmatig Dry Needling en de osteopathisch kennis van Richard om ervoor te zorgen dat de gehele schoudergordel optimaal kan herstellen. Naast het behandelen van de schouder, zult u ook vaak oefeningen meekrijgen, om het herstel te versnellen en in de toekomst dezelfde klachten te voorkomen.

Klik hier
1
Klik hier voor een afspraak
Welkom op de whatsapp van Fysiotherapie Zwaag. Type voor het maken van een afspraak uw naam in de klacht waarvoor uw een afspraak wil maken. We nemen daarna spoedig contact met u op.

Met vriendelijke groet, Richard en Frank, Fysiotherapie Zwaag.