Fysiotherapie bij kanker

Wanneer iemand de diagnose kanker krijgt, komt er ineens veel op ze af. De mogelijkheden worden besproken en (vaak) worden er behandelplannen opgezet. Steeds vaker komt de fysiotherapeut ook in dit plan voor.

Romy Koopman-Knijn is specifiek voor deze cliƫnten opgeleid. Bij haar kunt u terecht voor fysiotherapie bij kanker. Zij heeft de speciale Onconet opleiding gevolgd om u zo goed mogelijk door deze zware periode te begeleiden. Maar wat doet een Onconet fysiotherapeut precies?

Bij fysiotherapie bij kanker richt Romy zich direct op de lichamelijk problemen die zijn ontstaan door kanker of door uw behandeling tegen kanker. U kunt hierbij denken aan pijnklachten, littekenweefsel dat is ontstaan, stijfheid van spieren en gewrichten, conditieverlies en vermoeidheid.

In alle fasen van deze ziekte kan Onconet fysiotherapie worden ingezet. Wanneer u in de beginfase zit en nog middenin de strijd, kan Romy u helpen om uw conditie en spierkracht op pijl te houden en eventuele spanningen wegnemen. Ook is het zeer belangrijk om in deze beginfase te blijven bewegen. Niet alleen houdt u uw lichaam soepel, maar ook uw geest helder. Actief bezig blijven, hoe moeilijk dit soms ook is, draagt bij aan de overlevingskans. Met een betere conditie kunt u de behandelingen beter en langer volhouden. Uw lichaam kan de (hogere) dosis chemotherapie beter aan, wat beter is in uw bestrijding tegen kanker.

Tijdens de herstelfase zal Romy u helpen met het herwinnen van eventueel conditieverlies, kracht en beweeglijkheid. Het doel is om de controle weer terug te krijgen over de activiteiten die horen bij uw dagelijks leven. Maar ook sporten zal weer of nog steeds onderdeel zijn van uw behandelplan. Mensen die bewegen worden niet alleen fitter, maar ook vrolijker. Ook is gebleken dat bij voldoende beweging het risico op de terugkeer van kanker verminderd wordt.

Jammer genoeg kan kanker niet altijd genezen worden. In de palliatieve fase is de kanker onder controle. Deze fase kan veel stress en spanningen met zich meebrengen. Bij fysiotherapie bij kanker helpt Romy u hiermee om te gaan. Ze coacht en ondersteunt u waar nodig. Ze helpt u met uw lichamelijke klachten op fysiotherapie gebied, stelt een bewegingsplan voor u op en helpt u om zo actief mogelijk te blijven. In deze fase van Onconet fysiotherapie staan uw wensen centraal.

Geen enkele persoon met kanker is gelijk. Iedereen reageert anders op de behandeling van deze ziekte. Bij ons is daarom de fysiotherapie bij kanker ook een behandeling op maat. Romy zal tijdens het intakegesprek uitgebreid de tijd nemen om naar uw verhaal te luisteren. Hierna zal zij een plan op maat voor u maken.

Heeft u nog vragen of wilt u graag een afspraak maken? Belt u dan 0229-703135.

P.s. Romy heeft zich aangemeld voor Onconet, het netwerk voor Onconet fysiotherapeuten. Haar inschrijving is nog in behandeling. Het kan dus kloppen dat u haar nog niet op de website van dit netwerk terug kunt vinden. Wij hopen dat dit snel wel het geval is.

Klik hier
1
Klik hier voor een afspraak
Welkom op de whatsapp van Fysiotherapie Zwaag. Type voor het maken van een afspraak uw naam in de klacht waarvoor uw een afspraak wil maken. We nemen daarna spoedig contact met u op.

Met vriendelijke groet, Richard en Frank, Fysiotherapie Zwaag.