Fysiotherapie

Wat is Fysiotherapie?
Fysiotherapie is een therapievorm waarbij klachten aan het bewegingsstelsel worden behandeld met behulp van oefeningen, mobiliserende technieken en massagevormen. In de loop van de jaren is het aantal manieren van behandelen steeds verder uitgebreid. Dit heeft tot gevolg dat elke therapeut zijn eigen manier van behandelen heeft. Daarnaast zijn er verschillende specialisaties en cursussen die een fysiotherapeut kan volgen. Dit om het behandelen van een klacht te optimaliseren. Wij hebben ook verschillende specialisaties. Deze specialisaties worden allemaal apart genoemd op de website van Fysiotherapie Zwaag.

Wat is het doel van Fysiotherapie?
Het doel van de therapie is een prikkel te geven aan het pijnlijke deel van het lichaam. Deze prikkel kan ervoor zorgen dat het weefsel sterker wordt (oefeningen), het weefsel soepeler wordt (mobiliserende technieken of massage) of dat het lichaam geactiveerd wordt om te gaan herstellen (massagevormen). Het verschilt nogal per klacht en per patiënt welke prikkel het meest effectief is. Over het algemeen kan gezegd worden dat bij het revalideren vaak meer gekozen wordt voor oefeningen om aan te sterken. Bij bewegingsbeperkingen van gewrichten zullen we proberen om het gewricht soepeler te maken door middel van mobiliserende technieken. Massage wordt bij veel klachten nog toegepast om de spieren soepeler te maken of de pijn te dempen.

Fysiotherapie bij Fysiotherapie Zwaag
Wanneer u de praktijk binnen stapt, is het duidelijk dat uw lichaam niet doet wat u verwacht. Bij Fysiotherapie Zwaag gaan we verder dan standaard fysiotherapie. In de afgelopen jaren hebben we veel kennis opgedaan zowel binnen als buiten de fysiotherapie. Denkt u daarbij bijvoorbeeld aan schouderspecialisatie of Dry Needling, maar ook door kennis op te doen als voedingsdeskundige zijn we erachter gekomen dat voeding belangrijk is bij het versnellen van het herstel. Tijdens de opleiding osteopathie heeft Richard geleerd verder te kijken dan de kwaal en het lichaam als één samenwerkend geheel te zien. Al deze opgedane kennis delen de therapeuten zo veel mogelijk met elkaar. Deze kennis zetten wij dan weer om in het beste behandelplan voor uw klacht.

Hoe ziet dit er dan in de praktijk uit? We gaan gericht met u zoeken naar het deel van het lichaam dat uw klachten veroorzaakt. Zodra dit duidelijk is, gaan we met u uitzoeken waarom dit deel klachten geeft. Komt dit door een overbelasting of is dit deel van het lichaam niet sterk genoeg? We kijken verder dan alleen het pijnlijke gebied om deze vraag te beantwoorden. Het onderzoeken van omliggende gewrichten en spieren helpt hier vaak bij. Op deze manier kan een compleet fysiotherapeutisch plan gemaakt worden om u van uw klachten af te helpen. De behandeling kan beginnen!

De behandeling zal een combinatie zijn van oefeningen, mobiliserende technieken, massage en de specialisaties die Fysiotherapie Zwaag aanbiedt. Als we dit gevonden hebben, is het belangrijk dat het herstel gestimuleerd wordt en dit weefsel sterker gemaakt wordt. Hierbij is belangrijk dat niet alleen het juiste weefsel wordt behandeld, maar ook de juiste oorzaak! Heel vaak ligt de oorzaak niet daar waar de kwaal gevoeld wordt. Door deze oorzaak aan te pakken kan er een compleet fysiotherapeutisch plan gemaakt worden, in plaats van dweilen met de kraan open.

Klik hier
1
Klik hier voor een afspraak
Welkom op de whatsapp van Fysiotherapie Zwaag. Type voor het maken van een afspraak uw naam in de klacht waarvoor uw een afspraak wil maken. We nemen daarna spoedig contact met u op.

Met vriendelijke groet, Richard en Frank, Fysiotherapie Zwaag.