Voedingsdeskundige

Wat is een voedingsdeskundige?
Een voedingsdeskundige is opgeleid om alles te weten te komen over voeding en de relatie met alle weefsels in het lichaam. Een voedingsdeskundige heeft dus kennis van de werking van alle voedingsstoffen (eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen), de menselijke anatomie (verteringskanaal, bewegingsgestel, celleer) en voedingsgerelateerde klachten. Met deze kennis kan een voedingsdeskundige een ieder voorzien van advies om met behulp van voeding zijn of haar gezondheid te verbeteren.

Voeding en blessures
Voeding is zeer belangrijk voor het dagelijks functioneren van alle cellen in ons lichaam. Hiervoor zijn eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen dagelijks in onze voeding nodig. Bij een blessure zal het lichaam meer voedingsstoffen nodig hebben om de schade te kunnen repareren. Daarom is het ook belangrijk de voeding aan te passen na het oplopen van een blessure. Verschillende soorten blessures vragen om verschillende soorten voedingsstoffen.

Voeding en Fysiotherapie Zwaag
Met fysiotherapie probeer ik u van een blessure of kwaal af te helpen. Om dit proces te versnellen is het beter bepaalde voeding juist wel of juist niet te nemen, afhankelijk van de soort blessure. Tijdens de behandeling zal ik u adviezen geven hoe u dit met voeding kan doen. Zo kunt u nog beter herstellen van uw klacht.

Daarnaast kan ik u ook adviseren over voeding om uw algehele gezondheid te verbeteren. Hier kan ook een aparte afspraak voor gemaakt worden. We bespreken dan gezamenlijk wat u aan uw gezondheid wil verbeteren en we maken meteen een concreet plan, zodat u meteen gericht aan uw gezondheid kan werken.

 

Klik hier
1
Klik hier voor een afspraak
Welkom op de whatsapp van Fysiotherapie Zwaag. Type voor het maken van een afspraak uw naam in de klacht waarvoor uw een afspraak wil maken. We nemen daarna spoedig contact met u op.

Met vriendelijke groet, Richard en Frank, Fysiotherapie Zwaag.