Schouderspecialist

Schouderklachten
Schouder- en nekklachten zijn misschien wel de klachten die de fysiotherapeut het vaakst ziet. De schouder en nek lopen in zekere zin in elkaar over en kunnen daarom niet los gezien worden van elkaar. Als schouderspecialist kijk ik wel specifiek naar het schoudergewricht. Specifieke problemen aan de schouder vergen vaak een specifieke behandeling. Het gebeurt ook vaak dat nek- en schouderklachten niet specifiek zijn. Hierbij zal gekeken moeten worden naar de gehele schoudergordel en de wervelkolom om deze klacht op te lossen.

Opleiding schouderspecialisatie
In 2010 heb ik de NSA (Nek, Schouder, Arm) opleiding gevolgd van J.D. Stenvers. De Stenvers methode is een landelijk bekende methode binnen de fysiotherapie voor het behandelen van schouders. Ik gebruik de methode nog steeds voor het bepalen van de oorzaak van uw klachten en de technieken voor het behandelen van specifieke schouderklachten. U kunt daarbij denken aan een frozen shoulder, slijmbeurs ontsteking (bursitis) of begeleiding na een schouderoperatie.

Fysiotherapie Zwaag en de schouderbehandeling
Naast deze specifiekere klachten zie ik ook veel schouderklachten die minder specifiek zijn en vaak lastiger te behandelen zijn. Meestal komt dit omdat de oorzaak van de klacht niet te vinden is in de schouder, maar elders in het lichaam. Vooral beperkingen in de wervelkolom kunnen schouderproblemen veroorzaken, maar ook andere gewrichten kunnen hier een rol in spelen. Door dit goed in kaart te brengen kan ik u optimaal van uw klachten af helpen. Als aanvulling hierop gebruik ik regelmatig Dry Needling en mijn osteopathisch kennis om ervoor te zorgen dat de gehele schoudergordel optimaal kan herstellen. Naast het behandelen van de schouder, zult u van mij ook vaak oefeningen meekrijgen, om het herstel te versnellen en in de toekomst dezelfde klachten te voorkomen.

Klik hier
1
Klik hier voor een afspraak
Welkom op de whatsapp van Fysiotherapie Zwaag. Type voor het maken van een afspraak uw naam in de klacht waarvoor uw een afspraak wil maken. We nemen daarna spoedig contact met u op.

Met vriendelijke groet, Richard en Frank, Fysiotherapie Zwaag.